Layık olmak ne demek

Uygun düşmek, yerinde görülmek. Yetişmek, olgunlaşmak.

Layık olmak ne demek TDK?

Layık sözcüğü, nitelikleri, özü, hareketleri, davranışları ile birlikte bir şeyi elde etmeye hak kazanmış olanı ifade eder. Yani bir kişiye uygun olan, yaraşan anlamına gelmektedir. Bu kelimenin TDK'ya göre doğru yazılış şekli dilin doğru şekilde kullanımı açısından önemlidir.

Layık bulmak ne demek?

Layık bulmak: Uygun ve yaraşır görmek. Layık değil: Yaraşmaz, uygun değil, değmez. Layık görmek: Uygun ve değimli bulmak. Layık olmak: Hak etmek.

Layik olmak nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Layik şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Layık şeklinde olmalıdır.

RIS ne demek TDK?

Ad sözcük, Ad halinde sokak anlamına gelir. Riş kelimesi tarihte bilinen ilk kez Türk Dil Kurumu, TDK (1940 – ~) eserinde yer almıştır.

Liyakat ne demek TDK?

– Yeterlilik. – Layık olma, uygunluk, yaraşır olma, değim. Liyakatli; liyakatli olan, liyakat ehli, iş bilir, değerli. Liyakat göstermek; bir işte başarı göstermek anlamına gelir.

Vasıf ne demek?

Vasıf;nitelik,kalite anlamına gelir. Örnek cümleler: Atatürk ülkesi için tüm komutanlık vasıflarını sergileyen büyük bir liderdi. Vasıf kelimesinin eş anlamlısı niteliktir.

Layıkıyla nasıl yazılır TDK?

Layık veya Layıkıyla kelimesi; olması gerektiği gibi, gereği gibi, gerektiğince anlamına gelir. Türk Dil Kurumu'na göre imla kılavuzunda doğru yazımı layıkıyla şeklindedir. Layıkıyla kelimesi genellikle layikiyle şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı layıkıyla şeklinde olmalıdır.